Важливо! Можливість перетинання кордону громадянами України за внутрішніми паспортами продовжено

СИТУАЦІЯ У ПУНКТАХ ПРОПУСКУ НА ЗАХІДНОМУ КОРДОНІ

ℹ️ За добу 3 липня західні кордони України з ЄС та Молдовою перетнули понад 83 тисячі осіб та понад 16 тисяч транспортних засобів.

⏪ З України минулої доби вибули більше 38 тисяч осіб. Майже 23 тисячі з них перетнули кордон з Польщею, решта прослідували до інших країн ЄС та Молдови.

⏩ До України за минулу добу майже 45 тисяч осіб, більше 41 тисячі з них – громадяни України.

? Оформлено 41 вантажівку з гуманітарною допомогою.

☝️ НАГАДУЄМО, що відстежувати завантаженість пунктів пропуску для перетину кордону до ЄС і Молдови (у Чернівецькій області) можна на фейсбук-сторінці Західне регіо
нальне управління Держприкордонслужби України-Західний кордон. Дані оновлюються кожні три години.

? ЗВЕРТАЄМО УВАГУ, що пропуск осіб через державний кордон здійснюється уповноваженими службовими особами Державної прикордонної служби України за дійсними паспортними чи іншими, передбаченими законодавством та міжнародними договорами, документами.

?‍? НАГОЛОШУЄМО, що пропуск повнолітніх громадян України здійснюється по закордонним паспортам відповідно до Постанови Кабміну від 27 січня 1995 р. N 57 https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/57-95-%D0%BF#Text

⚠️ ВАЖЛИВО: зважаючи на ситуацію, що складається на території України під час воєнного стану, коли громадяни України не можуть швидко і вчасно оформити паспорт громадянина України для виїзду за кордон (закордонний паспорт), можливість перетинання кордону громадянами України за внутрішніми паспортами продовжено.