Міжнародні партнери ОВА спрямували 40 млн доларів на виплати вимушеним переселенцям

Понад 40 млн доларів іноземні партнери спрямували для більш ніж 200 тисяч вимушених переселенців, які знайшли прихисток на Закарпатті.
Йдеться, зокрема, про виплати від УВКБ ООН, Міжнародної організації з міграції, Всесвітньої продовольчої програми ООН як найбільших донорів та інших фондів, котрі надають фінансову допомогу. Таку грошову підтримку в області вже отримали 157 тисяч осіб, у процесі опрацювання ще 52 тисячі заявок.
Про це сьогодні говорили на координаційній нараді під головуванням заступника очільника ОВА Петра Добромільського із закордонними партнерами.
За його словами, співробітництво триває за різними напрямками, серед яких – програми грошової підтримки, надання гуманітарної, психологічної та медичної допомоги, облаштування короткострокового й довгострокового житла для ВПО тощо.
«Ми вдячні організаціям за сприяння. Кожен наш спільний крок дозволяє створювати дедалі комфортніші умови для проживання вимушено переміщених осіб на Закарпатті. Приємно, що вже є результати, про які можемо говорити, але на цьому не зупиняємося», – наголосив Петро Добромільський.