Гуцульську бриндзю визнали нематеріальною спадщиною України

Варто зазначити, що раніше гуцульська овеча бриндзя отримала свідоцтво про реєстрацію географічного зазначення.
Сир, який виробляють вівчарі в Карпатах за спеціальною технологією, став першим харчовим продуктом, зареєстрованим в Україні як географічне зазначення. Реєстрацію здійснило Міністерство розвитку, економіки, торгівлі та сільського господарства України.
Якщо торговій марці документ видається на 10 років, то географічне зазначення реєструється навічно.
Гуцульська овеча бриндзя - це біле золото Карпат! Запрошуємо в Ясінянську громаду для того, щоб поринути у мальовничий куточок Карпат та скуштувати гуцульську овечу бриндзю.