Закарпатців за допомогу "ухилянтам" взяли під варту із заставою

Мешканців с. Стрипа та м. Чоп підозрюють в організації незаконного перетину кордону військовозобов’язаними в обхід офіційних пунктів пропуску.

В пресслужбі Закарпатської обласної прокуратури розповідають, що закарпатці за грошову винагороду у 14 тисяч доларів США намагалися незаконно переправити двох осіб до Словацької Республіки.
Зокрема підозрювані надали «ухилянтам» усі необхідні вказівки, зокрема й щодо маршруту, а також забезпечили їх транспортом до с. Палло, що знаходиться у безпосередній близькості до лінії кордону.
Один із підозрюваних супроводжував чоловіків дорогою до вказаного населеного пункту та отримав від них повну суму грошової винагороди, інший вже очікував на спільника в попередньо обумовленому місці.
Правоохоронці викрили протиправну схему та затримали обох чоловіків. Чоловікам інкримінують у незаконному переправленні осіб через держкордон із корисливих мотивів (ч. 3 ст. 332 КК України).
Обох перправників взято під варту з можливістю внесення кожним по 198 тис. грн застави. Наразі триває досудове розслідування.