Колишнього сільського голову та діючого депутата судитимуть за незаконне заволодіння землею

Закарпатська обласна прокуратура скерувала до суду обвинувальний акт щодо колишнього сільського голови одного з населених пунктів Міжгірщини та діючого депутата сільської ради за фактом зловживання службовим становищем за попередньою змовою групою осіб, що спричинило тяжкі наслідки (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 364 КК України). Ексочільника сільради також обвинувачують у службовому підробленні (ч. 1 ст. 366 КК України).

За даними слідства, колишній посадовець, зловживаючи службовим становищем, виніс на розгляд сесії ради, а в подальшому підписав і скріпив печаткою рішення про затвердження проєктів землеустрою щодо відведення у власність іншого фігуранта – депутата сільради – землі для ведення особистого селянського господарства. Йдеться про дві земельні ділянки, загальна площа яких – 1,4 га. Водночас обвинувачений свідомо не взяв до уваги той факт, що чоловік вже використав своє право на безоплатну приватизацію раніше, а вказані ділянки знаходяться за межами населеного пункту і розпоряджатися ними сільська рада не могла.

Сума збитків, завданих територіальній громаді внаслідок протиправної діяльності, склала понад 2,3 млн грн. Згадані землі наразі знаходяться під арештом, триває робота щодо їх повернення у власність держави.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювали слідчі СУ ГУ Нацполіції Закарпаття за оперативного супроводу Управління стратегічних розслідувань у Закарпатській області ДСР НПУ.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.



Пресслужба Закарпатської обласної прокуратуриКатегорія : Кримінал