У Тячеві греко-католицька церква провела традиційну Прощу народів

Минулої суботи, 23 липня, на польовому престолі біля каплички Зарваницької Богородиці у Тячеві греко-католицька церква провела традиційну Прощу народів. На спільну молитву зібралися духовенство Мукачівської єпархії, численні прихожани. Божественну літургію очолили Преосвященний владика Ніл Лущак та єпископ Микола Лучок. 
У своїх молитвах віряни просили Всевишнього припинення війни, миру і спокою в країні та людських серцях, сил і благословення не зневіритись, пережити і вистояти в нелегкі часи.  
«Проща народів, на яку ви сьогодні зібрались, – це великий дар. Особливо у цю гарячу погоду це ваша жертва, жертва кожного з нас. Ми йдемо хресною дорогою, яка пов’язана зі страшною війною, що у нашій країна забирає мир, забирає життя…, – зазначив у проповіді о.Микола Лучок. – Вже настала лиха година. Прийшла до нашої країни. Щоби ми могли дати опір, нам потрібно одягти повну зброю Божу, і щоби перемагаючи все, міцно встояли».
В рамках Прощі волонтери організували виставку артефактів, вивезених з поля бою російсько-української війни. Також плели маскувальні сітки та «кікімори» для захисників. Встановили й скриньку для збору благодійних пожертв на підтримку ЗСУ. У підсумку зібрали 6975 грн. для потреб військових.https://druzhba.uz.ua/news/tyachiv/suspilstvo/