Закарпаття – платформа для пілотного проєкту реформування місцевих загальних судів України

Важлива зустріч із головою Верховного Суду України Всеволодом Князєвим та колегами – народними депутатами з профільного комітету, які цими днями перебувають у нашій області.
На порядку денному – питання оптимізації мережі загальних місцевих судів, і наш регіон обрано невипадково.
☝? Через військову агресію Росії, активні бойові дії та тимчасову окупацію окремих територій України провести оптимізацію мережі судів відразу на території всієї держави зараз неможливо. Саме тому Закарпаття було визначено платформою для пілотного проєкту реформування місцевих загальних судів.
Під час зустрічі поінформував колег про поточний стан справ у регіоні, оперативну й суспільно-політичну ситуацію, економічний клімат, започатковані, активні та вже реалізовані ініціативи.
Запевнив присутніх у безперечній підтримці державних проєктів реформування, зокрема й судової системи. До цього також будуть приєднуватися й територіальні громади. На прохання колег ми плануємо залучити наш Закарпатський ІТ-кластер для розробки програмного забезпечення цифровізації та автоматизації роботи апаратів судів на всіх рівнях.
Щиро дякую голові Верховного Суду України Всеволоду Князєву та народним депутатам за візит і довіру до нашого регіону. Ми були, є і залишаємося надійними партнерами та ефективною платформою для реалізації загальнодержавних проєктів.