Усик переміг Джошуа в бою-реванші

Український боксер Олександр Усик зумів виграти і другий бій проти Ентоні Джошуа. Та захистив свої чемпіонські пояси.


Бій Усик – Джошуа 2 тривав усі 12 рандів, як і перший бій між боксерами. Цього разу теж обійшлося без нокаутів та нокдаунів. Тож переможця визначали судді.


Загалом перша половина зустрічі минуло за доволі рівного бою. Боксери активно проводили комбінації, і в обох проходили удари. Усику не раз діставалося, але й він зумів "залишити слід" – на обличчі Джошуа була рана під правим оком.

Усик активніше провів кінцівку поєдинку, забравши до свого активу так звані "чемпіонські раунди". Джошуа наприкінці бою вже не мав сили на рівних протистояти з українцем, тож покладався на потужний удар. Але сил завдати такого прицільного удару в нього вже не було.

Олександр Усик переміг роздільним рішенням суддів. Перший суддя віддав перемогу Джошуа 115:113. Другий суддя віддав перемогу Усику 115:113. Тож все залежало від третього судді. 116:112 – перемога Усика!

Український боксер захистив чемпіонські титули за версіями WBA, IBF, WBO та IBO у важкій вазі, а також виграв вакантний пояс чемпіона за версією журналу The Ring.

Вже після бою Джошуа спочатку підтримав Усика. І навіть стояв з ним під одним українським прапором. Хоча згодом висловився дещо агресивно. І навіть жбурнув на ринг чемпіонські пояси Усика.


Усик же після бою подякував усім. І заявив, що цей бій присвячує Україні та Збройним Силам. А також про те, що наступний бій хоче провести проти Тайсона Ф'юрі. Все заради того, щоб стати абсолютним чемпіоном світу у важкій вазі.