У Міноборони пояснили, як відбуватиметься військовий облік для жінок

Наразі жінки можуть стати на військовий облік добровільно, Міністерство оборони допрацьовує перелік спеціальностей, які потрібні в українській армії і туди можуть призивати військовозобов'язаних українок. 
Про це повідомила заступниця міністра оборони України Ганна Маляр. Маляр наголосила, що Міноборони розробило і передало до Верховної Ради пропозиції змін до Закону України “Про військовий обов’язок і військову службу” щодо добровільності постановки на військовий облік жінок.
"Зараз працюємо над законопроектом разом з профільним комітетом Комітет ВРУ з питань національної безпеки, оборони та розвідки. Ми вже неодноразово заявляли, що постановку жінок на військовий облік встановлено законом. Тому Міноборони та Генштаб не можуть її змінити самостійно. Це повноваження Парламенту. Якщо будуть прийняті зміни - Міноборони і Генштаб їх виконають", - пояснила заступниця міністра оборони. 
Ганна Маляр наголосила, що зараз у ЗСУ немає необхідності призивати жінок на військову службу. 
"Разом із тим, для Збройних Сил залишається потреба в спеціальностях та фахівцях медицини, радіотехніки, харчових технологій. Тому, у разі прийняття змін до згаданого закону, Генштаб розробить зміни до переліку військово-облікових спеціальностей для жінок і скоротить перелік до оптимальної потреби. Ще раз нагадую - йдеться про добровільну постановку на військовий облік", - повідомила заступниця міністра оборони.