Через сильний дощ в Ужгороді випала майже рекордна кількість опадів (ФОТО)

Через сильний дощ – в Ужгороді випала майже рекордна кількість опадів протягом останніх 30 років – підтопило низку вулиць, оскільки зливова каналізація не справлалася із такою кількістю води. На ліквідацію наслідків негоди у місті скерували працівників комунальних служб – водоканалу та КШЕПу, повідомили у департаменті міської інфраструктури. 
За даними спостережень авіаметеорологічної станції Ужгород, яка підпорядкована Закарпатському ЦГМ, 10 вересня 2022 року з 07:10 до 13:10 випало 81 мм опадів, що класифікується як надзвичайний дощ (стихійне метеорологічне явище ІІІ рівня небезпечності).
Згідно зі сучасними стандартними кліматологічними нормами, затвердженими Всесвітньою метеорологічною організацією, для АМСЦ Ужгорода середня місячна кількість опадів у вересні становить 68 міліметрів. Відхилення кількості опадів від норми склало 119%. Це майже рекордна кількість опадів за такий інтервал часу в Ужгороді протягом останнього тридцятиріччя (1991– 2020 рр.), повідомив начальник Закарпатського обласного центру з гідрометеорології Василь Манівчук.
Як інформують у департаменті міської інфраструктури, працівники КШЕПу працювали на вулицях Василя Верещагіна, Іштвана Дендеші, Українській, Василя Стефаника, Андрія Палая, Будителів, Руській, Антонівській, Кошицькій, Собранецькій, Василя Докучаєва, Михайла Грушевського, Юрія Гойди, Томаша Масарика. Зараз працівники КШЕПу виїжджають на вулиці Яна Гуса та Івана Панькевича та на інші адреси, із яких зверталися до оперативного чергового міської ради – тут отримали понад 30 заявок.
Більше 100 звернень надійшло до водоканалу Ужгорода, працівники 8 бригад продовжують працювати над вирішенням проблем, із якими звернулися ужгородці.
Ліквідовували негоду також працівники аварійно-рятувального загону спеціального призначення ГУ Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Закарпатській області.
Ужгородська міська рада. Офіційна сторінка
 





10 вересня 2022р.