22-річного закарпатця, який збив 13-річну дитину та кинув помирати, взяли під варту

Жителю с. Колочава, якого підозрюють у порушенні ПДР в стані алкогольного сп’яніння, яке призвело до загибелі особи, обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без права внесення застави.
Встановлено, що 11 вересня, близько 21:20 чоловік за кермом «Mercedes Vito» не обрав безпечної швидкості та у селі Синевир скоїв наїзд на 13-річну дівчину, місцеву жительку, яка прямувала у попутному напрямку узбічям. Водій втік та залишив її у небезпеці, уснаслідок чого від отриманих травм дитина померла. Її тіло без ознак життя очевидці виявили неподалік АЗС.
Особу підозрюваного встановили та затримали того ж дня. Ним виявився 22-річний чоловік із с.Колочава Хустського району. У крові затриманого виявили 1,1 проміле алкоголю.
У справі буде проведено низку експертних досліджень для встановлення усіх об’єктивних обставин аварії. Згідно санкцій статей обвинувачення – ч. 3 ст. 286-1, ч. 1 ст. 135 КК України – водієві загрожує до 10 років ув’язнення з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк від п’яти до десяти років.