В Ужгороді стартує ІІІ «Карпатський гірський міжнародний кінофестиваль (CMIFF) 2022»

Протягом 15-18 вересня в Ужгороді триватиме ІІІ «Карпатський гірський міжнародний кінофестиваль (CMIFF) 2022». Сьогодні на брифінгу організатори розповіли деталі події.  
Директор департаменту культури, національностей та релігій обласної військової адміністрації Євген Тищук зауважив, що кінофестиваль входить до програми розвитку культури регіону: «Цей захід відбувається за підтримки ОВА, обласної ради, до співорганізаторів ми долучили Закарпатський академічний обласний театр ляльок "Бавка"». 
За словами директора «CMIFF» Олександра Мерявчика, цього року фестиваль має величезний міжнародний інтерес, а інформація про нього шириться по всьому світу.  
«Ми отримали 116 заявок на участь у нашій події із 40 країн світу. Маємо класні роботи, які покажемо поза конкурсом. Наша програма склалася дуже органічно, саме так, як потрібно і як має працювати культурний фронт, котрий пропагує і показує усім незламність українського духу, його силу, волю і самобутність», – наголосив директор фесту. 
Детальніше про план заходу розповів програмний координатор кінофестивалю «CMIFF» Дмитро Грешко: «Особливістю цього року є те, що на фесті будуть присутні багато режисерів, яких ми запросили. Кожен охочий зможе з ними поспілкуватися, дізнатися, як саме вони знімали ті чи ті фільми. Також у нас досить зіркове журі, яке буде обирати "Найкращий повнометражний документальний фільм" та "Найкращий короткометражний фільм"».  
«Карпатський гірський міжнародний кінофестиваль (CMIFF) 2022» має і благодійну мету. Співорганізатором став фонд "Від серця до серця", тож на майданчиках івенту будуть доступні QR-коди, за якими можна буде зробити донат на гуманітарну допомогу.