Тячівський район з робочим візитом відвідав заступник керівника Офісу Президента Кирил Тимошенко

Разом з начальником Закарпатської ОВА Віктором Микитою та начальником Тячівської РВА Тімуром Аверіним оглянули інженерний майданчик соляного родовища в Буштинській громаді.
Нещодавно ТОВ "Катіон Інвест" розпочала освоєння родовища камʼяної солі на території с.Теребля. Після проведених геологічних досліджень було виявлено соляний пласт, що починається з 35 до 500 метрів. 
На території Буштинської ТГ видобуватиметься 150 тис.тон солі на місяць. Її постачатимуть на утримання доріг у зимовий період. Згодом підприємство постачатиме столову сіль для населення. 
Наразі тут уже тривають інженерні роботи з будівництва під’їзної дороги, розмітки бурових майданчиків, облаштовано місця для працівників та інше. Закупили сучасне обладнання для глибокого промислового буріння.
"За попередніми розрахунками вже через 5 місяців добудуть першу сіль. Родовище зможе забезпечити 100% потреби України у технічній солі, яку постачатимуть для утримання доріг у зимовий період. Зараз потреба в технічній солі – до 450 тисяч тонн на сезон", - повідомив представник ТОВ "Катіон Інвест".
Кирило Тимошенко зазначив, що через бойові дії на Донеччині зупинилося держпідприємство «Артемсіль», яке забезпечувало 100% потреби України. Саме тому для виконання окремих завдань щодо покриття продовольчої безпеки країни долучили Закарпаття, яке має відповідні ресурси та потенціал.
"Тереблянське родовище забезпечуватиме сіллю всю Україну. Шлях до цього був нелегким. Зараз, коли Україну спіткали важкі часи ми, як ніколи, маємо ставати на її захист і на фронті й в тилу, знаходити способи й допомагати всім, чим можемо: залучати міжнародних партнерів, використовувати власні можливості", - зауважив начальник Тячівської РВА Тімур Аверін.