Зима близько: закарпатців закликають утеплювати помешкання й привести до ладу газові мережі, димарі та вентиляційні канали

Цієї осені та зими тепло в оселях доведеться берегти особливо й це вже зрозуміло всім. Ще з літа власникам квартир і будинків радять утеплювати помешкання: подбати про якісні металопластикові вікна, що не випускають тепле повітря, утеплити фасад спеціальними ізолюючими матеріалами. А для того, аби заощаджувати на споживанні газу – подумати про терморегулятор для газового котла, який дозволить підтримувати температуру на заданому рівні й не перегрівати приміщення.

А загалом, ощадне споживання енергоносіїв – це курс усієї держави протягом поточного сезону: на виконання наказу Премєр-міністра визначено цілу низку заходів для «бюджетних» установ та організацій. Ці заходи повним ходом тривають і в нашій області. Зокрема, АТ «Закарпатгаз» проводить ТО систем газопостачання: перевірку систем на герметичність, налагоджування роботи пальників, контроль автоматики безпеки котлів тощо), технічне обслуговування димових та вентиляційних каналів. Замовити послугу з ТО димових та вентканалів незабаром зможуть і побутові споживачі газу. 


«Відповідно до вимог Правил безпеки систем газопостачання, власники житла несуть відповідальність за стан димових і вентиляційних каналів.  А їх перевірку і прочищення можуть виконувати виключно спеціалізовані організації, що мають дозвіл на виконання цих робіт. З 1 жовтня починає діяти послуга АТ «Закарпатгаз» із обслуговування димарів та вентиляційних каналів, аби цей опалювальний сезон для споживачів був дійсно безпечним», - розповідає начальник відділу технічного обслуговування АТ «Закарпатгаз» Віктор Русин.
 
Суттєво оптимізувати витрати на опалення допоможе і нове газове обладнання. Детальну консультацію щодо актуальних на ринку моделей котлів із високим ККД, газосигналізаторів та інших приладів надають фахівці Клієнтських просторів 104.ua. Тут же можна укласти договір на технічне обслуговування газових мереж та обладнання. 
 
 

Пресслужба АТ «Закарпатгаз»