У Тячеві відбулися урочистості з нагоди Дня захисників і захисниць України

14 жовтня - День захисників і захисниць України. Це велике державне свято, яке покликане вшанувати всіх тих Героїв та Героїнь, які мужньо захищають нашу рідну Батьківщину від ворогів.

З цієї нагоди в районному будинку культури відбулися урочистості.

Участь у заході взяли представники районної влади, зокрема: голова Тячівської районної військової адміністрації Тімур Аверін, голова районної ради Юрій Берінде, міський голова Іван Ковач, начальник Тячівського РТЦК та СП Андрій Олещук, начальник Тячівського РВП ГУНП в Закарпатській області Михайло Палкуш, начальник Тячівського районного управління ДСНС Святослав Сміщук, представники Збройних сил України, працівники установ та організацій. 

Присутні хвилиною мовчання вшанували пам’ять загиблих Героїв, котрі віддали за незалежність України свої життя.

Почесне право покласти корзини з квітами до пам’ятного знаку Героям Небесної Сотні було надано військовослужбовцям Збройних сил України та представникам районної військової адміністрації.

За високий професіоналізм, самовідданість праці, сумлінне виконання службових обов’язків, особисту мужність і героїзм, виявлені у захисті державного суверенітету і територіальної цілісності української держави військовослужбовців Збройних сил України нагороджено грамотами районної військової адміністрації.

"У День Захисників та Захисниць України, у день величного християнського свята Покрову Пресвятої Богородиці, яка є заступницею і покровителькою українського війська хочу подякувати всім, хто зараз на передовій захищає нашу з вами свободу, честь, гідність і державність. Поки є Герої, які захищають наше мирне майбутнє від підступного ворога, ми обов’язково переможемо", – зазначив начальник Тячівської районної військової адміністрації Тімур Аверін.

Відвага, жертовність, щоденні подвиги та героїзм, які демонструють українські військові у протистоянні з російським агресором, є продовженням славних традицій багатьох поколінь борців за волю України. Своєю мужністю, незламністю та професіоналізмом сучасні Захисники та Захисниці України, не лише утверджують наше право жити у незалежній та суверенній державі, а й боронять увесь цивілізований світ від варварства, руйнувань та жорстокості, які несе з собою росія.

Пресслужба Тячівської РВА