По всій Україні стартують графіки аварійних відключень електроенергії

По всій Україні стартують графіки аварійних відключень електроенергії, повідомили у ПрАТ «Закарпаттяобленерго».
До таких заходів вдалися через виникнення дефіциту електричної енергії в ОЕС України внаслідок російської агресії щодо об’єктів енергетичної інфраструктури ОЕС України. ПрАТ «Закарпаттяобленерго» на виконання наказів диспетчерів РДЦ НЕК «Укренерго» застосувало для потужних, енергоємних промислових споживачів з 25 жовтня 2022 року графіки обмеження споживання електричної енергії та графіки обмеження по потужності”, — йдеться у заяві «Закарпаттяобленерго».
Наголошується, що графіки відключень не планові, а аварійні — вони базуватимуться на даних про потужність кожної з ліній електропередач. Тож передбачити точний час і кількість населених пунктів, де буде відсутнє електропостачання — неможливо. Це означає, що закарпатців не будуть попереджувати про відключення електроенергії заздалегідь.
Водночас закарпатців вкотре просять обмежити споживання електроприладів, особливо в години пікових навантажень на енергосистему: з 6:00 до 9:00 та з 17:00 до 23:00.
Також стало відомо, що Євросоюз виділить Україні 1 мільярд євро екстреної допомоги для відновлення енергопостачання. про це заявила президентка Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн сьогодні в Берліні на конференції з відновлення України.