Надмірна любов підлітків до Інтернету та соцмереж загрожує проблемами зі сном та депресією

Про це пише Mozok.ua.
Британські науковці дійшли висновку, що чим більше часу діти у віці до 10 років проводять у соціальних мережах, тим більше погіршується їхнє психічне благополуччя в підлітковому віці від 10 до 15 років. Є ще один неочікуваний висновок - соціальні мережі більше впливають на дівчат, ніж на хлопців.
Використання молодими людьми соціальних медіа має значний вплив на їхнє психічне здоров’я. Оскільки їхній мозок ще розвивається, вплив великої кількості контенту в соціальних мережах може бути негативним і може зашкодити майбутньому психічному добробуту. Окрім ризику для психічного здоров’я, підлітки, які користуються соціальними мережами, також ризикують стати жертвою кібербулінгу та кібергрумінгу,- кажуть фахівці.
Чим загрожують соцмережі:

Депресія

Вчені дійшли висновку, що соціальні медіа посилюють певні симптоми, такі як соціальна ізоляція та самотність.

Безсоння

Часто діти "підсідають" на соцмережі та починають страждати від проблем зі сном.
Недостатність сну може вплинути на багато сфер життя молодої людини. Може знизитися її самооцінка, вона може бути надто втомленою та примхливою протягом дня, їй стає важко концентрувати увагу,- зазначають фахівці.
Як убезпечити підлітка:
1. Обмежте використання соціальних мереж. Наприклад, не більше години на день.
2. Розкажіть дитині про небезпеку - що не можна постити, з ким не можна спілкуватись.
3. Зверніть увагу на акаунт дитині. Допоможіть їй стати фоловером людей, які є хорошим прикладом для наслідування, і заохочуйте підлітка відписуватися від облікових записів, які можуть нашкодити.