Петиція про присвоєня загиблому Олегу Куцину Героя України набрала необхідні 25 тис. підписів

На сайті Офісу президента зібрали необхідні 25 тисяч підписів під петицією щодо присвоєння полеглому командиру батальйону "Карпатська Січ" Олегу Куцину звання "Герой України".

Воїни батальйону "Карпатська Січ" створили на сайті Офісу президента петицію щодо удостоєння легендарного командира добровольчого підрозділу "ОДЧ Карпатська Січ" Куцина Олега Івановича, звання Героя України, посмертно.
У петиції просять надати легендарному командиру добровольчого підрозділу "ОДЧ Карпатська Січ" Куцину Олегу Івановичу, звання Героя України, посмертно. Також автори петиції просять заснований ним 49-ий окремий стрілецький батальйон Сухопутних військ України називати в його честь - 49-ий Окремий стрілецький батальйон "Карпатська Січ" ім. Олега Куцина.
"Оскільки він запалив сотні і тисячі сердець боротьбою за вільну та самостійну Україну. Виховані ним бійці продовжують його справу як добровольці у 49 Окремому стрілецькому батальйоні, підрозділах ССО, ДУК, НГУ та інших. Учасник студентської акції "Революція на граніті", першим повісив прапор України над Тячевом у в кінці 80-их, сотник "Закарпатської сотні" під час Революції Гідності, де ангел зберіг від куль снайперів, коли виносив поранених із Інститутської. Олег Куцин у 2014 – 2016 рр. – командир ОДЧ “Карпатська Січ”, учасник боїв за Донецький аеропорт, зубами вгризався в землю у Пісках, Водяному, Опитному та навколишніх н.п. Очолював комбатантську організацію “Легіон Свободи”. 24 лютого 2022 р. він з побратимами відновив Добровольчий батальйон “ОДЧ Карпатська Січ”, який обороняв Київщину від московської навали", — йдеться в петиції.
Хоч необхідну кількість підписів вже зібрано, проте підтримати петицію ще можна за посиланням: https://petition.president.gov.ua/petition/159880?...
Нагадаємо, засновник і багаторічний керівник "Легіону Свободи", командир батальйону "Карпатська Січ" (49-ий окремий стрілецький батальйон ЗСУ) Олег Куцин загинув у бою за Україну на Ізюмському напрямку.