Закарпатські правоохоронці розповіли, як не потрапити у тенета шахраїв під час покупок в інтернеті

Останнім часом поліцейські фіксують факти шахрайств, пов’язаних із придбанням енерготехніки. Зловмисники діють за напрацьованою схемою, публікуючи на спеціальних онлайн-платформах оголошення про продаж, до прикладу електрогенераторів, за суттєво заниженими цінами.

Як зазначають в поліції Закарпаття, потенційні покупці, зважаючи на актуальність товарів та підвищений на них попит, здійснюють покупки у пришвидшеному порядку – перераховують кошти в повній сумі на неперевірені рахунки. Після отримання грошей зловмисники – фейкові продавці, зникають та видаляють будь-яку контактну інформацію.
Для того, щоб не стати жертвою шахраїв та уникнути подібних випадків, поліцейські Закарпаття радять громадянам бути вкрай обачними та обережними і обов’язково дотримуватися таких основних правил:
  • остерігайтесь тих продавців, які пропонують вам товари за дуже заниженими цінами;
  • оформлення Інтернет-покупок здійснюйте тільки за накладеним платежем;
  • перевіряйте онлайн-платформи та сайти для продажу товарів, вивчайте відгуки про них та продавців, які пропонують певні види товарів;
  • обирайте ті варіанти, у яких гарантований обмін чи повернення придбаних товарів у разі їх невідповідності опису чи неналежній якості.
У разі, якщо ви стали жертвою шахрайства – не зволікаючи, звертайтеся на лінію «102» чи до найближчого відділу поліції.