Чоловік хотів виїхати з країни через Закарпаття за паспортом брата

Громадянин України, який є вихідцем з Пакистану намагався виїхати за кордон за чужим документом. Протизаконні наміри нашого співвітчизника викрили прикордонники Мукачівського загону в пункті пропуску «Лужанка».

Під час перетину кордону чоловік надав для перевірки свідоцтво на повернення громадянина Пакистану. Перевіряючи пред’явлений документ, інспектор прикордонного контролю встановив, що свідоцтво не належить особі, яка його надала.
У ході подальшого вивчення обставин, прикордонники з’ясували, що чоловік є громадянином України та мав намір незаконно перетнути кордон за документом свого брата.
На зловмисника склали протокол про адмінправопорушення за ст.204-1 КУпАП «Незаконне перетинання або спроба незаконного перетинання державного кордону України». Санкція цієї статті передбачає відповідальність у вигляді накладення штрафу в розмірі від 3400 до 8500 гривень або ж адміністративний арешт на строк до 15 діб, - повідомили в пресслужбі Західного регіонального управління Держприкордонслужби.