Як довго чують померлі: сенсація від вчених

Канадські неврологи з Університету Британської Колумбії (University of British Columbia) підтвердили британській газеті Mirror, що люди, які йдуть на той світ, не втрачають слуху до останнього подиху, до останнього удару серця, і, схоже, що чують ще якийсь час після цього .
Матеріали, що не потрапили на сайт ми викладаємо у нашій Viber-групі та Telegram-каналі. Обов'язково переглянь!

Рідним і близьким є сенс залишатися з вмираючими до самого кінця – щось говорити їм, прощатися. сенсаційні результати. Вперше вони були опубліковані у журналі Nature два роки тому.

Медики попросили допомогти їм безнадійно хворих пацієнтів одного з хоспісів (St. John Hospice). Добровольцями погодилися стати багато хто, які перебували ще при здоровому глузді. Зробили висновок, що затриматися довше на цьому світі вони вже не вдасться. А трохи розважитись наостанок вдасться.

Від нещасних вимагалося небагато: вмирати у шапочці з електродами. Що вони й робили.
Смертникам, які ще не знепритомніли, і здоровим людям з контрольної групи вчені заводили простенькі мелодії, змінюючи їх тон. Електроди фіксували, як реагує на це мозок. А він реагував певним чином. Що свідчило про те, що аудіо сприйняття працює.

Ту ж «музичну програму» транслювали тим самим безнадійно хворим пацієнтам трохи згодом. Спочатку тоді, коли вони вже стояли на порозі того світу – перебували у несвідомому стані без видимих ​​ознак життя і, зрештою, одразу після смерті. Реакція їхнього мозку «після» мало, чим відрізнялася від тієї, яку демонструвала контрольна група та група вмираючих «до». Мало того, що у мозку спостерігалася активність, її криві майже збігалися. Аж до самої смерті та кілька секунд після. З чого вчені і зробили висновок про те, що вмираючі все чують, а якісь звуки проникають, як то кажуть, навіть на той світ.
Чи розуміють те, що їм говорять? Вчені такого не виключають. Але зізнаються, що поки що не знайшли суворих наукових способів це перевірити.
Найближча мета дослідників визначити, наскільки довго зберігається здатність відчувати. Цілком може статися, що вмираючі не тільки все чують, а й відчувають дотик. Наприклад, відчувають, що їх утримують за руку.