В Україні по-новому діятимуть відключення електроенергії: які зміни чекають на споживачів

В Україні внаслідок ракетних ударів ворога знищено близько половини об’єктів енергетичної інфраструктури. З моменту останньої атаки, що припала на 23 листопада, енергетикам вдалося під’єднати до живлення більшу частину споживачів. Наразі вдалося забезпечити 75% споживання.
Проте чверть від загальної потреби в електроенергії досі залишається в дефіциті. Через це відключення електроенергії триватимуть і надалі. Але Укренерго змінює тактику цих відключень.
Про це повідомили в Telegram-каналі компанії Укренерго, пише TODAY.UA.
Відтепер Укренерго не зазначатиме, які види відключень застосовувати: планові чи аварійні. Це вирішуватимуть самі обленерго на місцях. Крім того, тепер обленерго щодня отримуватимуть від Укренерго ліміт споживання електроенергії, в який вони муситимуть “вписатися” з усіма своїми споживачами.
“Зараз ми змінили тактику, і доводимо до обленерго не те, на скільки мегават треба обмежити споживання в кожній області, а навпаки, яким є ліміт споживання в області”, – розповів у ефірі національного телемарафону голова правління Володимир Кудрицький.
При цьому диспетчери обленерго стежитимуть за тим, щоб область не перевищила свого ліміту. Водночас, обленерго само вирішуватиме, кого йому вимкнути в першу чергу, кого у другу, а кого взагалі не вимикати.
“Нагадуємо, що зараз кожен українець, в будинок якого повернулось світло, може допомогти швидше повернути його іншим, просто ощадливо споживаючи електроенергію”, – наголосили енергетики.