На заході України народилася дитина з рекордною вагою

Малюк-рекордсмен народився 24 листопада у Хмельницькому обласному перинатальному центрі.
Про це пише Суспільне.
Як розповіла заступниця директора Хмельницької обласної лікарні з акушерсько-гінекологічної допомоги Лариса Притуляк, 24 листопада, через дев’ять місяців від початку повномасштабного вторгнення, у їхньому закладі народилось троє дітей, серед них — хлопчик з рекордною вагою.

Дитина з вагою понад шість кілограмів народилась вперше за всі 12 років роботи обласного перинатального центру, розповідає заступниця директора Хмельницької обласної лікарні з акушерсько-гінекологічної допомоги Лариса Притуляк.

«Вчора в нас троє дітей, і народилась дитина рекордсмен по вазі — хлопчик Лука. В нас перед цим була дитина, яка народжувалась з вагою п’ять кілограмів триста грам. А це – практично шість чотириста, набагато більша. Пологи завершилися операцією кесаревого розтину, тому що плід-гігант, та й мама сама не могла народити цього хлопчика. Перед цим ця жінка народжувала п’ять триста самостійно. Але операція пройшла нормально, без ускладнень, дитина гарна. Мама і дитина себе нормально почувають», — розповідає Лариса Притуляк.

Дитина нородилася в родині священника.