На Закарпатті посилюють роботу щодо забезпечення населення дровами

Закарпатська ОВА розширює співпрацю з міжнародною організацією «Люди в біді», щоб забезпечити вразливі групи місцевих жителів та вимушених переселенців дровами в зимовий період.

Очільник області Віктор Микита та керівниця Офісу проєкту в Україні Вероніка Кусіова підписали Меморандум про надання відповідної одноразової допомоги вразливим категоріям населення і краянам, які прихистили ВПО. Йдеться про закупівлю та доставку 5 куб. м дров на одне домогосподарство.

«Ініціатива за координації Закарпатської ОВА діятиме на території Тячівщини та Рахівщини, надалі ж плануємо розширити її й на інші райони», – зауважив Віктор Микита.

Також у межах Меморандуму та за співпраці з обласною організацією Товариства Червоного Хреста й Угорською екуменічною службою допомоги в Україні ВПО протягом зимових місяців отримуватимуть продуктові набори та засоби гігієни.

«Гуманітарну допомогу будуть доставляти у мінісклади кожної з територіальних громад регіону, а звідти вже видаватимуть вимушеним переселенцям.

Така комплексна підтримка від наших міжнародних партнерів зараз особливо важлива. Цінуємо нашу співпрацю!» – прокоментував голова Закарпатської ОВА.