У Закарпаття із гуманітарною допомогою вчергове приїхали чеські партнери Краю Височіна

2 грудня, у Закарпаття прибула делегація краю Височіна Чеської Республіки. Офіційна частина візиту відбулася у Закарпатській обласній раді.
Зустріли гостей: голова облради Володимир Чубірко, керуюча справами облради Мирослава Ливч, начальник управління міжнародних та регіональних зв’язків виконавчого апарату облради Василь Маковський.
Чеську делегацію представили: Зденєк Кадлец, Голова крайового Уряду краю Височіна, голова благодійного фонду VIZa, член Постійної конференції, Катержіна Свободова, керівник канцелярії гетьмана, координатор співпраці краю Височіна та Закарпатської області, Генеральний консул Чеської Республіки у Львові Давід Нови.
Володимир Чубірко подякував чеським друзям, які невтомно допомагають Україні та Закарпаттю із початку російської агресії проти нашої держави. Коментуючи подію, спікер облради зазначив: «Сьогодні чеські партнери доправили крайній у цьому році гуманітарний конвой із чотирьох мікроавтобусів. Серед вантажу: електрогенератори, теплі речі для військових, дитяче харчування для вихованців дитячих будинків краю та інші необхідні речі першої необхідності. Нині ми обговорили й наступний візит Гетьмана Краю Височіна Вітезслава Шрека, який планується на лютий 2023 року. Очікується, що під час відвідин високопосадовця буде доставлено три швидкі допомоги для лікарень нашої області, дев’ятимісний мікроавтобус, який вже пройшов необхідне документальне оформлення через благодійний фонд VIZa. Також ми окреслили плани на наступний рік, зокрема алгоритм реалізації нових спільних проєктів, напрямки їх фінансування. Також ці та інші питання детальніше будуть обговорюватися під час візиту Гетьмана у наш край».
Мирослава Ливч висловила вдячність чеським партнерам, які нині підтвердили попередні домовленості, відтак Свалявський професійний будівельний ліцей матиме партнера-навчальний заклад у Чехії, про що незабаром буде підписано відповідний договір.
У ході зустрічі Зденєк Кадлец висловив готовність і надалі сприяти наданню гуманітарної допомоги та окреслив своє бачення щодо кращої реалізації таких ініціатив. Відтак вручив подяку гетьмана Краю Височіна капітану Чопського прикордонного загону Христині Васильєвій за сприяння у розвитку співпраці Закарпатської області та Краю Височіна.
Пресслужба Закарпатської облради