На Закарпатті заборонили освітлення реклами, а також кафе, ресторанів і магазинів поза робочим часом

У Закарпатській області заборонили використання освітлення зовнішньої реклами, рекламних вивісок і підсвіток. Як повідомили на сторінці Закарпатської ОВА, відповідне рішення ухвалила Рада оборони області.
Також відсьогодні діятиме заборона на використання освітлення територій та приміщень закладів громадського харчування і магазинів після завершення їхнього робочого часу.
“Обмеження не поширюються на освітлення вулично-дорожньої мережі та об’єктів критичної інфраструктури”, — наголосили в ОВА.
Крім того, згідно з рішенням Ради оборони Закарпаття, у нічний час вулиці і громадські місця будуть патрулюватися у посиленому режимі, аби забезпечити правопорядок.
В ОВА закликали підприємців заощаджувати електроенергію та за можливості подбати про альтернативні джерела живлення.

Заслухавши інформацію із питання порядку денного, з метою забезпечення відновлення та підтримки роботи енергосистеми України,створення умов для спроможності енергосистеми забезпечувати функціонування об’єктів критичної інфраструктури та зменшення енергоспоживання шляхом економного та раціонального використання електроенергії, ВИРІШИЛИ:
  1. Заборонити з 6 грудня 2022 року на території області використання таких видів зовнішнього освітлення як освітлення зовнішньої реклами, рекламних вивісок та підсвіток.
  2. Заборонити суб’єктам господарювання, незалежно від організаційно- правової форми, які здійснюють діяльність на території області, починаючи з 6 грудня 2022 року, використання освітлення територій та приміщень закладів громадського харчування, роздрібної торгівлі тощо після завершення робочого часу.
  3. Суб’єктам господарювання, незалежно від організаційно-правової форми, які здійснюють діяльність на території області:
невідкладно вжити заходів щодо зменшення енергоспоживання шляхом економного та раціонального використання електроенергії у робочий час;

розглянути можливість забезпечення власної діяльності альтернативними джерелами живлення для безперебійного функціонування.