На угорських заправках люди масово скуповують пальне

Ажіотаж на угорських АЗС розпочався після того, як кілька днів тому у деяких місцях закінчилося пальне за офіційними цінами. Як наслідок — автомобілісти почали скуповувати дорожчі види пального. Про це йдеться у матеріалі угорського порталу Portfolio.
Ситуація почала погіршуватися близько двох тижнів тому, але вже зараз можна говорити про те, що ринкові аномалії (заморожування цін на бензин, дефіцит пропозиції, надмірний попит, дефіцит імпорту, зниження потужності одного з нафтопереробних заводів тощо) викликали ірраціональну реакцію споживачів, які почали скуповувати пальне надмірно.
Це призвело до того, що до вечора неділі у багатьох регіонах країни виник дефіцит пального, і ситуація не покращилася до понеділка. Ті заправки, де бензин був у наявності, можна було визначити за довгими чергами автомобілістів.
За даними компанії “МOL”, за вихідні угорці купили у 1,5 рази більше пального, ніж зазвичай. Багато людей робили запаси, через що вся мережа відчула частковий дефіцит запасів.
Один з читачів Portfolio повідомив, що зранку поблизу автозаправної станції “МOL” у місті Веспрем було зафіксовано чергу із близько 40-50 автомобілів. Туди прибули поліцейські, які намагаються контролювати ситуацію, регулюючи рух транспорту. Затори також були зафіксовані також у місті Вац, де автомобілі, які вишикувалися у чергу біля автозаправної станції “OMV”, зайняли понад 100 метрів дороги.