В Тячеві відбувся перший (міський) етап гри „Сокіл” („Джура”)

13 грудня 2022 року у залі «Спортарени» в м.Тячів відбувся І (міський) етап Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри „Сокіл” („Джура”).

Захід організований Центром позашкільної роботи. Проведення такої гри з метою підвищення рівня національно-патріотичного виховання молоді– саме час, коли триває війна за незалежність і територіальну цілісність України. Адже зараз, як ні в кого, – у молоді прокидається справжній дух патріотизму, почуття єдності, належності до сильної, гідної, великої нації українців.

Випробувати власні сили зголосились рої: «Слава Героям» Тячівського ліцею №2, «Нересен» Тячівського ліцею з угорською мовою навчання імені Ш. Голлоші, «Закарпатські патріоти» Лазівського ліцею /старша вікова група/; рої «Характерники» Тячівського ліцею №1 імені В. Ґренджі-Донського, «Ми з України» Руськополівського ліцею, «Хоробре серце» Округлянської філії Лазівського ліцею /середня вікова група/.

Компетентне журі змагань: військовослужбовці державної прикордонної служби Либець О.К., Федак І.М., Рудас Д.А.

Випробування у військово-патріотичній грі «Сокіл» («Джура») складались із 4 залікових видів: конкурсу «Впоряд», силового змагання «Перетягування линви», змагань «Метання умовної «гранати» на точність»; «Віджимання з упору лежачи».

Належні вміння та навички зі стройової підготовки у конкурсі «Впоряд» показали рої:

/старша вікова група/

І місце- рій «Слава Героям» Тячівського ліцею №2

ІІ місце- рій«Закарпатські патріоти» Лазівського ліцею

ІІІ місце- рій «Нересен» Тячівського ліцею з угорською мовою навчання імені Ш. Голлоші

/середня вікова група/

І місце- рій «Характерники» Тячівського ліцею №1 імені В. Ґренджі-Донського

ІІ місце- рій «Ми з України» Руськополівського ліцею

ІІІ місце-рій «Хоробре серце» Округлянської філії Лазівського ліцею /середня вікова група/.



У напруженому силовому змаганні

«Перетягування линви»

найкращими були:

І місце- рій «Слава Героям» Тячівського ліцею №2/старша вікова група/

І місце-рій «Ми з України» Руськополівського ліцею/середня вікова група/

У змаганні «Метання умовної «гранати» на точність» переможцями стали:/старша вікова група-/І місце-рій «Нересен» Тячівського ліцею з угорською мовою навчання імені Ш. Голлоші та І місце- рій «Закарпатські патріоти» Лазівського ліцею; /середня вікова група/-І місце-рій «Хоробре серце» Округлянської філії Лазівського ліцею.

На етапі конкурсу «Віджимання з упору лежачи»:

І місце- рій «Слава Героям» Тячівського ліцею №2/старша вікова група/

І місце-рій «Ми з України» Руськополівського ліцею/середня вікова група/

У напруженій і безкомпромісній боротьбі у загальнокомандному заліку переможцями та призерами І етапу дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура») стали:

/середня вікова група/

І місце-рій «Ми з України» Руськополівського ліцею /ройовий Козичко Євген, виховники: Гросич І.І, Лоцко А.О./

ІІ місце-рій «Характерники» Тячівського ліцею №1 імені В. Ґренджі-Донського/ройовий Шайтан Кіріл, виховники Кость Ф.Ф., Острешко Л.М. /

ІІІ місце-рій «Хоробре серце» Округлянської філії Лазівського ліцею /ройовий Продан Ілля, виховник Джурджа М.В., Сойма М. А./

/старша вікова група/

І місце- рій «Слава Героям» Тячівського ліцею №2/ройовий Прокопчук Давид, виховники Гульовата С.Й., Галас А.П/

ІІ місце- рій «Нересен» Тячівського ліцею з угорською мовою навчання імені Ш. Голлоші /ройовий Ерди Даніела, виховник .Дебич Роман Андрійович/

ІІІ місце- рій«Закарпатські патріоти» Лазівського ліцею (ройовий Манзюк Іван, виховники:Оржеховський П.В., Сойма Н. І.)

У окремих видах змагань визначалися командні та індивідуальний результати.

Окремо хочеться виділити рій «Слава Героям» Тячівського ліцею №2, які показали високий рівень фізичної, технічної підготовки та майстерності.

З вітальним словом до всіх учасників звернулася директор Центру позашкільної роботи Лариса Кузнец, яка подякувала всім учасникам та педагогам, які достойно підготували команди до участі у грі-змаганнях.

Учнівська молодь має здобувати знання, уміння і навички, які потрібні захисникам Вітчизни. Гартувати дух і тіло, бути мужніми, сміливими, рішучими, стійкими, наполегливими, відроджувати традиції українського козацтва. Всі команди отримали велике задоволення від участі у випробуваннях і масу позитивних емоцій.