Мешканця Ужгорода засуджено до 9 років ув’язнення за збут метамфетаміну

За доводами Закарпатської обласної прокуратури мешканця Ужгорода засуджено до 9 років позбавлення волі за ряд злочинів, пов‘язаних із незаконним обігом психотропних речовин. Крім того, суд ухвалив конфіскувати все належне особі майно, крім житла.

Сторона обвинувачення довела причетність чоловіка до систематичного розповсюдження метамфетаміну на території обласного центру. Протягом 2020 року задокументовано кілька таких фактів. Згодом у помешканні закарпатця провели санкціонований обшук, під час якого вилучили чергові готові до продажу згортки з кристалічною речовиною.

Раніше чоловік вже потрапляв у поле зору правоохоронців та був засуджений до 2 років обмеження волі за зберігання психотропних речовин (ч. 1 ст. 309 КК України). Наразі його дії кваліфіковано за ч.ч. 1, 2 ст. 307, ч. 2 ст. 309 КК України. Йдеться про зберігання та повторний збут метамфетаміну.

До вступу вироку в законну силу ужгородець перебуватиме під вартою.

Примітка: вирок суду першої інстанції набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги, встановленого КПК України, якщо таку скаргу не було подано. У разі подання апеляційної скарги судове рішення, якщо його не скасовано, набирає законної сили після ухвалення рішення судом апеляційної інстанції (ст. 532 КПК України).
Про це інформує Закарпатська обласна прокуратура.