Дієтолог розповіла про продукти, що впливають на артеріальний тиск

Артеріальний тиск — важливий показник здоров’я, який впливає безліч чинників, зокрема і харчування. Дієтолог Олена Соломатина розповіли, які продукти можуть його підвищити, а які знизити.
За словами фахівця, гіпертонікам краще утриматися від продуктів, що містять багато солі, тому що в її складі є натрій, здатний зв’язувати воду в організмі. Також до цього списку потрапляють копченості та страви з великою кількістю спецій. Різні прянощі звужують судини та збільшують активність залоз внутрішньої секреції.  Підвищити артеріальний тиск також здатні жирні продукти, тому що в їх складі є холестерин, що утруднює кровообіг. 
Також дієтолог розповіла, що гіпертонікам не слід захоплюватися кавою та міцним чаєм, тому що вони також можуть спровокувати тиск.  Але є й інша група продуктів, здатна привести цей показник у норму. За словами лікаря, людям, які страждають на гіпертонію необхідно зміцнювати судини, а допоможе в цьому магній, який міститься в овочах, горіхах, насінні. Наприклад, знизити тиск допомагає буряковий та морквяний соки. Сечогінні засоби також здатні нормалізувати тиск (чаї з ромашкою, собачою кропивою), але захоплюватися ними не варто. 
Олена Соломатина каже, що правильне харчування допомагає запобігти проблемам із серцево-судинною системою, тому що продукти, що містять клітковину, магній, рутин та інші речовини, призводять до артеріального тиску в норму, виводять "поганий" холестерин і допомагають роботі печінки.