Українцям-героям встановили додаткові виплати - кому і скільки

Заступник Міністра оборони України Ганна Маляр повідомила, що українцям-героям встановили додаткові виплати.
Як передає "Хвиля", про це вона написала у Телеграм.
Так, за словами Маляр, бійцям, яким присвоєно високі нагороди, з 1 січня 2023 року встановлено щомісячні доплати. Зокрема, йдеться про звання Героя України з врученням ордена "Золота Зірка", лицарів ордена "Богдана Хмельницького" та кавалерів ордена "За мужність".
При цьому вона уточнила, що доплати пов'язані з розмірами мінімальних зарплат (від однієї до трьох мінзарплат щомісяця). Станом на 1 січня Герої України отримуватимуть щомісяця 20 100 гривень, лицарям ордена "Богдана Хмельницького" - 13 400 гривень, кавалерам ордену. За мужність трьох ступенів - 6 700 гривень.
На додаток до цього встановлюється щомісячна виплата грошової допомоги у розмірах від трьох до однієї (з розрахунку на місяць на сім'ю) мінімальної заробітної плати членам сімей померлих чи нагороджених посмертно осіб, яким присвоєно звання Герой України з врученням ордена "Золота Зірка", лицарів ордена "Б Хмельницького" трьох ступенів (повні лицарі) та кавалерів ордена "За мужність" трьох ступенів (повні кавалери).
Слід зазначити, що з 1 січня 2023 року мінімальна заробітна плата становить 6700 гривень, а прожитковий мінімум для працездатних осіб – 2684 гривні.