Чи можна користуватися смартфоном, коли він заряджається

Люди діляться на два типи: одні не торкаються телефону, поки він заряджається, а інші продовжують використовувати його, не відходячи від розетки. Перші впевнені, що смартфон не можна чіпати, доки відновлюється заряд батареї. Інші вважають це забобоном і глузують з перших. 
У інструкції до більшості пристроїв виробник не вказує, що телефон не можна чіпати, поки він підключений до електромережі. Але є кілька нюансів, які змусять подумати кілька разів, перш ніж використовувати гаджет, що заряджається. 
По-перше, швидкість заряджання батареї знизиться в рази. Наскільки – залежить від завдань, які виконує пристрій у процесі. 
Другий нюанс випливає із першого. Експерти не радять сильно навантажувати смартфон під час заряджання. Ігри, монтування відео, фоторедактори – все це точно не варто запускати. Це провокує підвищення тепловідділення і реальний ризик пошкодження внутрішніх компонентів. 
По-третє, варто звернути увагу на стан кабелю. Щоб він не був оголений, не з’явилося будь-яких інших пошкоджень, адже це загрожує ударом струму. Помічено, що використання телефону, підключеного до електромережі, призводить до швидкої поломки роз’єму.