Кількість жертв від російської ракети у Дніпрі – вже 20 людей

Вдень 14 січня під час чергового масованого обстрілу Росією України одна з ракет влучила у дев'ятиповерховий житловий будинок у Дніпрі, повністю обваливши один з його сегментів. За останніми даними, загинули 20 людей, серед яких - дитина. Розбір завалів та пошуки тих, хто вижив, тривають. 

Голова обласної Дніпропетровської військової адміністрації Валентин Резніченко повідомив у своєму телеграм-каналі, що жертвами влучення російської ракети у багатоповерхівку в Дніпрі стали вже 20 людей.

За останні години оцінка кількості загиблих збільшилася з 14 до 20. Раніше Резніченко повідомляв, що доля 40 осіб залишається невідомою.

Заступник голови офісу президента України Кирило Тимошенко також написав у своєму телеграм-каналі про 20 загиблих. За його словами, екстрені служби продовжують розбирати завали. Серед загиблих – одна дитина.

73 людини отримали поранення, вдалося врятувати 38 людей, зокрема шістьох дітей, дістали з-під завалів і зруйнованих секцій будинку, пише Тимошенко.

"У місті Дніпрі зруйновано житловий будинок. Усі його поверхи з другого по дев'ятий впали від вибуху російської ракети. Вдалося врятувати десятки людей - поранених і травмованих. Їм надається допомога. Серед них - діти, найменшій дівчинці три роки. І це зараз. На жаль, список загиблих зростає щогодини... Мої співчуття рідним і близьким", - заявив у своєму вечірньому зверненні президент України Володимир Зеленський.

Поліція та рятувальники продовжують пошуки зниклих безвісти - це щонайменше 37 людей.

Українська рятувальна служба опублікувала кадри роботи пожежників і медиків.

"Весь будинок без електрики, газу, без вікон. Фактично потрібно забезпечити житлом понад 1000 людей", - заявив Тимошенко з офісу президента.

У Дніпрі оголошено триденну жалобу за загиблими.