Вчені відкрили несподівані лікувальні властивості кави

При помірному вживанні кави цей напій здатний зменшити ризик розвитку діабету 2 типу. Також цей напій допомагає печінці легше пережити шкідливий окислювальний стрес.
Одним із найпоширеніших ускладнень діабету 2 типу є неалкогольна жирова хвороба печінки (НАЖХП). Дане захворювання в результаті може призвести до рубцювання або навіть раку.
У новому дослідженні вчені з Університету Коїмбри (Португалія) виявили, що вживання кави знижує ризик розвитку ускладнень, пов'язаних з печінкою, у людей, які страждають на діабет або надмірну вагу. Відомо, що кава містить кофеїн та рослинні мікроелементи, "поліфеноли", які можуть зменшити тяжкість НАЖХП.
Вчені з'ясували, що компоненти кави, у тому числі і поліфеноли, значною мірою допомагають зменшити стрес у печінці, знижують рубцювання та допомагають підтримувати рівень глюкози в крові на рівні як у здорових людей, так і у людей з надмірною вагою.