Чи скоро у 2023 прийде весна: коли сильно потепліє

Метеорологічна весна 2023 року може бути досить ранньою. Принаймні на це вказують передні прогнози синоптиків.
Як анонсував раніше народний синоптик Станіслав Щедрін, в Україну з цього тижня прийде весна 2023. Температура з кожним днем ставитиме все вищою і після сильних морозів, які фіксували минулого тижня, настане відлига.Його попередній прогноз вказує також на те, що в другій половині лютого відчуватиметься подих весни.
Своєю чергою синоптик Наталка Діденко зазначає, що “зима вже розуміє, що їй доведеться йти”. Це не означає, що слід очікувати різкого потепління. Скоріше, зима ще періодично нагадуватиме про себе морозами та снігопадами, але “весна 2023 вже пудрить носик” і готується до приходу.
Такий цікавий прогноз Наталка Діденко озвучила у своєму телеграм-каналі.
Найбільш оптимістичний прогноз щодо приходу весни дає сайт Gismeteo. Метеорологи прогнозують відчутне потепління вже під кінець лютого. У західних областях температура підвищиться до +4… +6 градусів, а в Закарпатській області буде навіть до +8.На решті території України ще збережуться нічні заморозки та невеликі плюсові значення вдень. Сильно потепліє в першій декаді березня 2023 року. Особливо в Закарпатті та в південних регіонах. Тут денні максимуми будуть на рівні +10… +13 градусів. В інших областях прогріється до +5… +8 градусів.
Таким чином, попередній прогноз показує, що весна у 2023 році прийде досить рано. Але більш уточнений прогноз погоди варто очікувати ближче до 1 березня.