В Ужгороді посилять патрулювання вулиць через поширення підліткового руху «Редан»

В Ужгороді депутати міської ради просять правоохоронців посилити патрулювання вулиць через зростання популярності агресивного підліткового руху масових бійок «Редан» .
Про це повідомили в Фейсбуці Ужгородської міської ради, передає Укрінформ.
На Закарпатті, в тому числі обласному центрі Ужгороді, також поширюється рух масових бійок «Редан», що походить із росії. Відтак, на сесії Ужгородської міської ради прийняли рішення посилити патрулювання на вулицях міста та відновити проведення профілактичних заходів і лекцій з дітьми та молоддю.
Із цим проханням міськрада звернулася до правоохоронних органів.
Як наголосила начальниця управління освіти Ужгородської міськради, депутатка Наталія Баранюк, в області днями з'явилося багато інформації про те, що агресор намагається започаткувати в Україні, в тому числі й в Ужгороді та Закарпатській області, агресивний неформальний рух «ПВК Редан», до якого залучаються підлітки, молодь шкільного віку з використанням телеграм-каналів і соцмереж.
Основна мета агресора – розділення молоді на ідеологічних опонентів, провокування на агресивні та радикальні дії, порушення громадського порядку.
В міській раді повідомили, що напередодні в Ужгороді уже була спроба організувати бійку.Як повідомлялося, 27 лютого правоохоронці попередили масову бійку, яка мала відбутися між двома групами підлітків у ТРЦ «Нікольський» у центрі Харкова. Бійка мала відбутися між прихильниками нової російської субкультури ПВК «Редан» та їхніми противниками. Події за участі підлітків у Харкові в поліції кваліфікували за двома кримінальними статтями – «масові заворушення» та «втягнення неповнолітніх у протиправну діяльність».
Неформальний рух ПВК «Редан» - агресивна молодіжна субкультура, яка підбурює підлітків до масових бійок - ідеологічно зародився в росії. За повідомленнями росЗМІ, 24-25 лютого в рф було затримано близько 300 неповнолітніх, які влаштовували сутички в торговельних центрах. Символ руху – білий павук на чорному тлі з цифрою 4 всередині зображення.