Через загрозу землетрусів на Закарпатті посилять контроль за правилами будівництва

Голова Закарпатської ОВА Віктор Микита підписав розпорядження про вжиття заходів щодо додержання вимог і норм сейсмічності під час проведення будівництва на території області.
У результаті нещодавніх землетрусів у Туреччині та Сирії загинуло близько 50 тисяч людей.
Тепер влада Туреччини арештовує забудовників, бо такої трагедії можна було б уникнути, якби дотримувалися правила будівництва. Одне з міст Туреччини, яке було поруч з епіцентром землетрусу, фактично не постраждало, бо мер займав принципову позицію і не надав дозволу на будівництво, якщо не були дотримані всі правила щодо сейсмостійкості будівель.
Закарпатська область також знаходиться у сейсмічній зоні, тут також трапляються землетруси.
Посилюємо контроль за неухильним дотриманням антисейсмічних вимог державних будівельних норм та правил під час підготовки проєктної документації організаціями-розробниками на нове будівництво, реконструкцію й експлуатацію будівель і споруд різного призначення, що зводяться або розміщуються на території області.
Залучаємо Державну інспекцію архітектури та містобудування України в особі Управління ДІАМ у Закарпатській області для посилення контролю за дотриманням забудовниками вимог і норм щодо сейсмічності.
Водночас обласне управління ДСНС перевірить готовність сил і засобів щодо їх залучення у разі виникнення землетрусів, на постійній основі організує проведення навчань і тренувань особового складу з розбору завалів, пошуку і рятування людей у таких випадках.
Життя та здоров’я людей – понад усе, тому кожен відповідний орган і служба повинні концентрувати увагу й роботу на безумовному дотриманні вимог і норм сейсмічності під час будівництва", - написав керівник Закарпаття на своїй сторінці у Фейсбук.