Мешканцю Виноградова, який закликав до захоплення державної влади, повідомлено про підозру

На Закарпатті викрито діяльність місцевого жителя, що розхитував стабільність в області і закликав до захоплення державної влади. Про це повідомляє Управління СБ України в Закарпатській області.
Оперативниками спецслужби було проведено слідство, в результаті якого причетним до протиправної діяльності виявився 45-річний мешканець Виноградова. В месенджерах зловмисник закликав співгромадян до масових актів непокори із застосуванням зброї з метою повалення конституційного ладу в Україні.
Лінгвістична експертиза, яка була ініційована СБУ, прийшла до висновку, що у розповсюджуваних текстах містилися заклики до насильницької зміни і повалення конституційного ладу, а також до захоплення державної влади.
На даний момент фігуранту справи повідомлено про підозру за ч. 2 ст. 109 (дії, спрямовані на насильницьку зміну чи повалення конституційного ладу або на захоплення державної влади) Кримінального кодексу України.
Примітка: Відповідно до частини першої статті 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
Стежте за новинами Закарпаття та України у нашому Телеграм каналі.