Двох чоловіків затримано за підозрою у незаконному переправленні осіб через державний кордон

За процесуального керівництва Ужгородської окружної прокуратури двох чоловіків затримано за підозрою у незаконному переправленні кількох осіб через державний кордон з корисливих мотивів (ч. 3 ст. 332 КК України).

Слідством встановлено, що місцеві жителі вирішили нажитися, пропонуючи військовозобов’язаним незаконним шляхом потрапити до Словаччини в обхід пунктів пропуску. Від двох «клієнтів» вони мали одержати 3000 доларів США. Вчора ввечері двох зловмисників разом із двома «ухилянтами» викрили на околицях Ужгорода.

Намагаючись уникнути кримінальної відповідальності, зловмисники спробували втекти від правоохоронців. Один із них навіть стрибнув у водойму і певний час переховувався там. Чоловікам, викритим на організації незаконного переправлення військовозобов’язаних, незабаром буде повідомлено про підозру та обрано запобіжні заходи.

Протиправну діяльність припинено спільними зусиллями Ужгородської окружної прокуратури, оперативників відділу міграційної поліції ГУНП в Закарпатській області та Чопського прикордонного загону. Подальше розслідування злочину здійснює відділ поліції № 1 Ужгородського райуправління поліції.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.



Пресслужба Закарпатської обласної прокуратури