На Закарпатті до національного спротиву готуватимуть усіх охочих

На Закарпатті до нацспротиву безоплатно готуватимуть усіх охочих. Пілотний проєкт стартує найближчим часом. З групами до 30 осіб будуть працювати досвідчені інструктори Центру підготовки населення до національного спротиву.
Програма передбачає тримісячний базовий курс, у який входить вогнева, спеціальна фізична, інженерна підготовка, тактична медицина, підготовка зі зв’язку, військова топографія та інше. Про це на брифінгу розповів Віктор Микита - голова Закарпатської ОДА.
«Якщо учасник, котрий пройшов базовий курс підготовки, виявить бажання покращити свої уміння і стати більш професійним, то зможе пройти спеціальний курс. Це, зокрема, робота з БПЛА, гірсько-штурмова, мінно-вибухова підготовка, робота з підрозділами правоохоронних органів, військовими тощо», – зазначив очільник області, додавши, що також будуть розглядати можливість створювати умови, максимально наближені до реального бою.
Своєю чергою керівник новоствореного осередку полковник ЗСУ, бойовий офіцер Юрій Беляков підкреслив, що на першому етапі функціонуватимуть 6 відділень Центру в кожному з районів Закарпаття. Заняття будуть проводити у вихідні, а в разі необхідності готові займатися і в неробочі години в будні.
Проєкт з підготовки населення до національного спротиву на Закарпатті стартує вперше в Україні. За словами Юрія Белякова, якщо розроблений механізм виявиться успішним, то цим досвідом будуть ділитися з іншими областями.
«На початку війни населення не було готове психологічно та фізично, не розуміло, що і як потрібно робити. Були вимушені вчитися на ходу. Ми будемо використовувати будь-які можливості для того, щоб навчити всіх хоча б базових навичок», – підкреслив керівник Центру підготовки населення до національного спротиву.
Пройти підготовку зможуть усі охочі краяни віком від 18 років. Подати заявку на участь можна буде або безпосередньо в центрі чи його відділенні, або на платформі «Допомога Закарпаття». Про це ще інформуватимемо додатково.
Національний спротив – це свідомий вибір і відповідальність кожного українця! Відповідальність за себе, своїх близьких та рідний край!