Понад 250 тисяч закарпатських пенсіонерів уже в березні отримають підвищені виплати

Понад 98% закарпатських пенсіонерів у березні отримають підвищені виплати. Перерахунок пенсій здійснили для 251 тисячі осіб та охопили майже всі категорії громадян.
Індексація проводилася в автоматичному режимі, без особистого звернення та для кожного пенсіонера індивідуально, зазначила на брифінгу начальниця ГУ Пенсійного фонду України в Закарпатській області Анастасія Пентек.
Вона розповіла, що середній розмір доплат становить 454,33 грн, а розмір підвищення визначається за кількома показниками. Йдеться, зокрема, про закон, згідно з яким пенсію призначено, страховий стаж, розмір заробітної плати, належність до певної вікової категорії тощо.
Анастасія Пентек зауважила, що весняний перерахунок здійснювався з урахуванням середньої зарплати в Україні – 7 405,03 грн. Мінімальна доплата становить не менше 100 грн, а верхня межа – 1 500 грн.
«Індексація не стосується краян, які отримують виплати понад 20 930 грн, а також тих, кому пенсію призначили у 2020-2022 роках. Не перерахували й спеціальні виплати науковцям, державним службовцям, працівникам органів місцевого самоврядування. Для останніх планують провести індексацію 1 липня, а для пенсіонерів, які працюють, 1 квітня», – підкреслила начальниця обласного ГУ ПФУ.
Видатки на виплату закарпатським пенсіонерам у березні становлять 1,85 млрд грн, а середній розмір пенсії – 4 270 грн.
Детальніше про індексацію пенсій для різних категорій громадян можна дізнатися на сайті Пенсійного фонду України за посиланням.