Закарпатцям погодили ще майже 30 заявок на пільгове кредитування за програмою «Власний дім»


Підтримка закарпатців у межах програми «Власний дім» продовжується: сьогодні під час чергового засідання спостережної ради погодили 29 заявок на пільгове кредитування у розмірі 5 млн 575 тис. грн.
Заступник голови ОВА Василь Іванчо зауважив, що 13 краян звернулося за коштами для встановлення системи опалення, утеплення фасаду, заміни зовнішніх вікон чи дверей, восьмеро – для оновлення даху, інші ж планують будувати, ремонтувати чи купляти житло.
Нагадаємо, що умови програми максимально прості та вигідні, адже пільгові кредити видають на термін до 20 років з мінімальною відсотковою ставкою (3%). Серед тих, кому сьогодні погодили заявку, є й ті, хто отримають фінанси під 0% річних. Мова про сім’ї військових та багатодітні родини.
«Кошти для кредитів надходять з державного, обласного та місцевих бюджетів, а сума залежить від масштабу робіт. Тут варто наголосити, що зараз триває активна комунікація з громадами щодо стабільного співфінансування програми. Це дозволить охопити якомога більше людей, котрі потребують такого кредитування.
Спостерігаємо збільшення кількості заявок з різних куточків регіону, тож і надалі працюватимемо для закарпатців», — наголосив Василь Іванчо.
Детальну інформацію щодо дії програми читайте на офіційній сторінці проєкту у фейсбуці.