"Лікарі без кордонів" навідались на Тячівщину - фото

На днях заступник голови Тячівської районної ради Михайло Вурста провів зустріч з іноземними медичними фахівцями.
Представники незалежної міжнародної гуманітарної організації «Лікарі без кордонів» навідались в районну раду, щоб визначити  локацію роботи на території нашого району.
У Закарпатті проводять свою діяльність  з початку війни, і за цей час з бригадою мобільної медичної клініки побували в багатьох населених пунктах області.
Тож на скільки є можливою і важливою їх місія на Тячівщині й було обговорено під час розмови.
Відтак Михайло Вурста охарактеризував ситуацію в районі, зокрема щодо внутрішньо переміщених осіб та вразливих верств населення.
-  У зв'язку з війною та соціальною нестабільністю багато людей потребують медичної та психологічної допомоги, - наголосив він. 
Координатор проєкту Ян Гус (Чехія) та медикиня Емі Лоу (Канада) розповіли про основні напрямки роботи «Лікарів без кордонів» у нашому краї.
Тут працює мобільна медична клініка, яка виїжджає на визначене місце локації для надання безкоштовних послуг. 
Зокрема з первинної медичної допомоги, під час невідкладних та гострих станів, хронічних захворювань тощо, надає безкоштовно медикаменти.
У складі мобільної бригади – лікар, медсестра, соціальний працівник та психолог. 
Окрім того психотерапевти проводять індивідуальні консультації та групові заняття, а також тренінги з надання першої психологічної допомоги та подолання посттравматичного стресового синдрому. 
Якщо деяких медикаментів нема у наявності,  їх купують в рамках проєкту.  Також здійснюють супровід пацієнта при необхідності консультації вузького спеціаліста чи госпіталізації.
Організація «Лікарі без кордонів» планує і надалі допомагати тим, хто найбільш цього потребує. 
Тож вивчивши ситуацію на Тячівщині буде прийнято рішення про можливу локацію на території району. 
Пресслужба районної ради