Закарпатські підприємці претендують на отримання грантів до 10 000 доларів

Подача заявок на участь у конкурсі грантів у рамках проєкту «Місцеве партнерство зайнятості в Закарпатській області» завершилася. Претенденти на грант для підтримки та розвитку бізнесу подали 147 заявки.
Для участі в конкурсі представники місцевих та релокованих мікро-, малих та середніх бізнесів мали заповнити анкету й подати пакет документів, мотиваційний лист, а також розповісти, на що та як саме планують витратити кошти.
Серед учасників менше третини — підприємці, які приїхали на Закарпаття із областей, де тривали чи тривають бойові дії, та тимчасово окупованих територій. Важливо, що як місцеві, так і релоковані бізнеси сплачують податки на Закарпатті. Серед учасників конкурсу підприємці, котрі вирощують яблука, зернові культури, займаються бджільництвом, збирають дикоростущі, виготовляють напівфабрикати; пекарні, заклади, що надають послуги харчування; виробництва меблів, посуду, взуття, одягу, шкіряних виробів, тріски, медичного приладдя, обладнання для харчової промисловості, поліграфія; виведення, збір та сортування твердих побутових відходів. Є й підприємці, що зайняті у сферах клінінгових послуг, туризму, ІТ, сферах освіти, краси, стоматології тощо.
Серед пріоритетів в отриманні безповоротної фінансової допомоги підприємці, що готові працевлаштувати ВПО (таку готовність висловили у 138 заявках), людей із обмеженою працездатністю (79 заявок), ветеранів бойових дій в Україні (95 заявок), представників інших ключових груп — жінок, одиноких батьків/матерів, молодь 18-25 чи людей 50+ (114 заявок).
Найчастіше претенденти планують використати отримані кошти на закупівлю чи оренду обладнання, оплату праці, закупівлю сировини та матеріалів.
Для уточнення статусу своєї заявки підприємці, що подались на конкурс, можуть звертатися за електронною поштою: office@cehrin.org.
Довідково
Конкурс мінігрантів для мікро-, малих та середніх підприємств у Закарпатській області реалізує ГО «ЦеГрІн Закарпаття» у рамках Проєкту МОП «Інклюзивний ринок праці для створення робочих місць в Україні» за фінансування Міністерства закордонних справ Данії та уряду Німеччини за підтримки Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH.
Партнери проєкту: департамент економічного та регіонального розвитку Закарпатської ОВА, Закарпатський обласний центр зайнятості, Агентство регіонального розвитку та транскордонного співробітництва «Закарпаття», Центр зайнятості вільних людей, Інноваційна освіта Закарпаття.