Волонтери із Іспанії привезли гуманітарну допомогу на Закарпаття

Гуманітарну допомогу із іспанського міста Чінчілля привезли благодійники - Педро Лопез, Марія Спіно, Адріана Попович, Дмитро Лавер.
П’ять  тон вантажу: харчові продукти (1300 літрів молока, макарони, коктейлі, тощо), фрукти,  овочі, солодкі смаколики, засоби гігієни благодійники передали в обласний сиротинець, що у Сваляві.
 Директор дитбудинку Володимир Бейреш каже, що тиждень тому благодійники вже приїздили у заклад із гуманітарною місією та обговорили поточні потреби закладу. Відтак меценати запланували закупити та привезти  різні продукти харчування для малечі.
 Дмитро Лавер на іспанському радіо розповів про діток у цьому дитбудинку та маленьких переселенців і, вже через декілька годин небайдужі іспанці до волонтерського бусика почали приносити допомогу.
Нині волонтери оглянули заклад, завітали до малечі, поспілкувалися, погралися із ними та пригостили смаколиками. 
Разом із депутатами облради та працівниками закладу обговорили плани на майбутнє щодо покращення ефективності роботи закладу. Директор Володимир Бейреш розповів про плани модернізувати заклад для створення умов з надання медичної реабілітації діткам.
Він ознайомив гостей із роботою закладу, а про практичне застосування інтерактивних кімнат розповіла старший вихователь дитбудинку Антоніна Гончарук. Після побаченого іспанські гості були приємно вражені та подякували усім працівникам дитбудинку за чудове ставлення до дітей та чуйне добре серце.
Керуюча справами обласної ради, депутатка облради Мирослава Ливч подякувала благодійниками за допомогу. Вона наголосила: «Спасибі Агенції регіонального розвитку Тячівського району в особі Івана Шімона, який скоординував співпрацю із іспанськими меценатами. Допомога закладу зменшує навантаження на обласний бюджет. Відтак зекономлені кошти можна спрямувати на модернізацію закладу, що дасть можливість законтрактуватися на новий пакет із НСЗУ. Ми вдячні усім благодійникам, які з перших днів допомагають обласному сиротинцю із країн сусідів та країв-побратимів. Добрі справи, без сумніву, не мають кордонів»,- наголосила представниця облради.   
У Свалявському обласному будинку дитини наразі виховують 84 дитини, з них 27 дітей – евакуйованих з Київської області.
Допомогу у забезпеченні логістики між благодійниками та закладом також надав депутат облради Юрій Покорба.