Закарпаття лідирує за кількістю демонтованих радянських об'єктів в Україні з початку війни, – Віктор Микита

Голова Закарпатської ОВА Віктор Микита повідомив, що за останній рік разом із громадами в регіоні провели велику роботу з подолання наслідків русифікації та тоталітаризму.
Мова про монументальну радянську пропаганду, топоніми й інші рудименти, які встановлювали з метою нав’язування лояльного ставлення українців до комунізму та його представників.
«Я дякую громадам за підтримку й кроки назустріч у цьому питанні. Більшість громад прийняли відповідні рішення щодо виключення таких пам’яток з переліків та демонтували їх», – зауважив Віктор Микита.
Водночас, за його словами, в окремих населених пунктах все ще є залишки радянщини. Упевнений, що це тимчасове явище, яке зникне остаточно на Закарпатті найближчим часом. Відповідна робота триває.
«Воєнні злочини, скоєні цією країною-терористкою, не мають лишати жодних сентиментів до будь-якого об’єкта маніпулятивної радянської монументальної культури, які зникають у наших містах і селах.
Зруйновані об’єкти військової та цивільної інфраструктури України — ось пам’ятки, що лишає по собі "вєлікая культура Расії"», – резюмував голова ОВА.