У Солотвині відбулась нарада-навчання щодо ведення вівчарства

Про ведення вівчарства з використанням кращих практик та опрацювання першочергових потреб вівчарства говорили сьогодні на нараді-навчанні, яка відбулася в Солотвинській територіальній громаді.

Захід відбувся за участі заступника начальника Тячівської районної військової адміністрації Вадима Носи, голови ГО “Асоціації вівчарів”, представника департаменту агропромислового комплексу Закарпатської ОВА, заступника Солотвинського селищного голови Юрія Дана, власників овець. 

Провів навчання голова ГО “Асоціації вівчарів” Василь Стефурак, який поділився важливими аспектами стану вівчарства та перспективами його розвитку. 

Віктор Тереля, заступник директора департаменту – начальник управління аграрного виробництва та продовольства департаменту агропромислового комплексу Закарпатської ОВА провів презентацію Статуту комунальної установи “Центр підтримки розвитку вівчарства” Закарпатської обласної ради.

„Тячівщина є одним з найбільш перспективних регіонів для вівчарства в Україні. Це пов'язано з великою кількістю пасовищ та гірських пасовищ, що є ідеальним середовищем для вирощування овець. Розвиток вівчарства у нашому районі може стати однією з ключових галузей, що допоможе підвищити життєвий рівень місцевих жителів та зберегти культурну спадщину регіону. Для досягнення цієї мети необхідно спільно працювати та здійснювати конкретні кроки на кожному етапі розвитку вівчарства”, -  зазначив Вадим Носа.