Дві вантажівки з деревиною сумнівного походження зупинили на Свалявщині

Співробітники поліції Закарпаття виявили та затримали дві вантажівки з нелегальною деревиною. Про це повідомляють в ГУ НП України у Закарпатські області.
Позавчора, 4 травня, у селі Голубине, що неподалік Сваляви, поліцейські зупинили для перевірки дві вантажівки, які транспортували деревину.
Першим поліцейські оглянули автомобіль «Tatra», до якого був підʼєднаний причіп. Водій надав документи у яких кубомаса деревини явно не збігалася з фактичним об’ємом. До огляду вантажу залучили експертів місцевого лісового господарства, які підтвердили, що замість 3-метрових стовбурів на автомобіль завантажено дерева, довжиною орієнтовно 6 метрів.
Наступним правоохоронці зупинили автомобіль «Урал». Під час перевірки з’ясувалося, що у дозвільних документах суттєво занижені показники щодо сорту деревини. Орієнтовна вартість деревини, що транспортувалася, становить близько 90 тисяч гривень. Проте в документації було зазначено всього 50 тисяч гривень.
Для зʼясування усіх обставин вантажівки разом з деревиною вилучили, їх досліджуватимуть експерти. Крім цього, поліцейські проведуть низку заходів для встановлення походження деревини.
У справах триває слідство.