До Ужгорода з концертом приїде відомий віолончеліст Золтан Алмаші

10 травня на сцені великої концертної зали філармонії відбудеться концерт відомого віолончеліста, одного із сучасних найчастіше виконуваних, затребуваних композиторів в Україні та світі Золтана Алмаші у супроводі Академічного симфонічного оркестру філармонії.
перелік багатогранної особистості митця.
Композиторську діяльність З. Алмаші суміщає з викладанням у Національній музичній академії України імені П. Чайковського (з 2002) та роботою артиста, соліста-інструменталіста Національного ансамблю солістів «Київська камерата» та Ансамблю сучасної музики «Рикошет».
Як композитор і віолончеліст постійно бере участь у фестивалях сучасної музики та сучасного мистецтва в Україні: «Контрасти», «Форум музики молодих», «Київ Музик Фест», «Музичні прем’єри сезону», «Два дні та дві ночі нової музики», «Гогольфест».
Золтан Алмаші є автором понад 60 творів, переважно для камерного оркестру. Почав писати власні твори ще під час навчання у музичній школі. Композиторський дебют відбувся 1995 − в концерті фестивалю сучасної музики «Контрасти» був виконаний твір «Рондо» для двох віолончелей (партію другої віолончелі виконував сам композитор).
Багато творів З. Алмаші написані спеціально для ансамблів сучасної музики «Nostri temporis», «Рикошет», а особливо для Національного ансамблю солістів «Київська камерата». Автор музики до музично-театральної містерії «Симфонія діалогів» (2007; режисер О. Балабан).
Початок концерту о 18:30.
У разі оголошення повітряної тривоги під час концерту його буде перервано, а гостям запропоновано перейти в безпечне місце.
Захід проходитиме на підтримку Збройних Сил України.