За озброєне пограбування закарпатця засудили до 9 років в’язниці

Суд виніс вирок у справі мукачівця, якого обвинувачують у розбійному нападі на ювелірний магазин. Про це повідомляють у прес-службі Закарпатської прокуратури.
Слідство встановило, що у липні 2021 року, обвинувачений разом з поплічником, здійснили напад на магазин ювелірних прикрас у Берегові, з метою заволодіння майном в особливо великих розмірах.
Зловмисники завчасно спланували злочин, а задля конспірації одягнули сонцезахисні окуляри та шоломи, приховуючи обличчя. Поки спільник чекав на вулиці, мукачівець увірвався до приміщення магазину та, погрожуючи продавчині пістолетом, наказав віддати товар.
Встановлено, що того дня зловмисники заволоділи золотими виробами – ланцюжками, перстнями, сережками, підвісками – на загальну суму майже 420 тис. грн. Обоє втекли на скутері.
Обвинувачений, який під час розслідування злочину визнавав свою вину, у суді намагався заперечити причетність до скоєного.
Колегія суддів призначила йому реальну міру покарання та ухвалила конфіскувати усе належне чоловіку майно, крім житла. Згідно обвинувачення за ч.4 ст. 187 КК України мукачівець отримав 9 років 6 місяців позбавлення волі.
Триває час на оскарження вироку. Водночас матеріали щодо спільника мукачівця виділені в окреме провадження.